Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on 5000 vuotta vanha hoitomuoto, jossa autetaan elimistön omia parantavia voimia toimimaan mahdollisimman tehokkaasti.


Elimistö ilmoittaa vyöhykkeellä jossain toisaalla kehossa olevasta häiriöstä. Vyöhyke on heijaste iholla, jonka kohdalla ihon sähköinen vastus on alentunut. Vyöhykehoidosta voidaan käyttää myös nimeä reflexologia eli heijastehoito.

Vyöhykehoidossa ihmistä käsitellään kokonaisuutena, periaatteena, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hoito tapahtuu hieromalla tai painamalla, käsitellään siis vyöhykeradat, –tasot ja heijastepisteet päästä, korvista, käsistä, jaloista ja selästä.


Vyöhykehoidon vaikutuksia mm:

- rentoutuminen
- virkistyminen
- lihaskireyden vähentyminen
- kivun lievittyminen
- verenkierron vilkastuminen
- aineenvaihdunnan parantuminen
- immuunipuolustuksen vahvistuminen
- hormonituotannon lisääntyminen

Vyöhykehoidolla on saatu hyviä tuloksia esim. päänsäärkyyn, selkä- ja niskakipuihin, unettomuuteen, ruoansulatusvaivoihin, lapsettomuuteen sekä vauvojen koliikkiin.

PSYKOLOGINEN VYÖHYKETERAPIA
perustuu ihmisen elämänkaareen. Ihmisen keholla on hyvä muisti, jonne se tallettaa tapahtumat. Torjutut tunteet saattavat myöhemmässä iässä ilmetä sairauksina ja riippuvuuksina. Joistakin traumaattisista tapahtumista voi syntyä tunnelukkoja, joita psykologisen vyöheterapian avulla yritetään avata.

HINNASTO
Vyöhyketerapia 57,-/kerta (kesto n. 90 min.)
Psykologinen vyöhyketerapia 40,- /tunti
Vauvan koliikkihoito 25,- (n. 20 min.)

VASTAANOTTO
Kirkkotie 8, Kuhmoinen

PUH. 0400 131170
diplomi vyöhyketerapeutti Irja Tervala